společenství při farnosti sv. Martina ve Slatiňanech

"Ite, missa est." ^

Články zařazené v kategorii "archiv-akce":

24.9.2016 brigáda ovoce

24.9.2016 8 - 12 hod. organizuje Petr


24.9.2016 sokolovna: Den pro Afriku

Středisko Junáka Slatiňany zve na 3. ročník benefiční akce Den pro Afriku, která se koná v rámci sbírky Postavme školu v Africe. Akce se bude konat v sobotu 24. září 2016 od 14 hodin v areálu Sokolovny ve Slatiňanech. Více zde: http://www.chrudimka.cz/den-pro-afriku-jiz-potreti.html


22.9.2016 Chrudim: kursy Alfa - úvodní večer

Letos na podzim bude již potřetí chrudimská římskokatolická farnost pořádat kurzy Alfa.


14.-18.9.2016 Velké Meziříčí: Duchovní cvičení pro muže

1. Duchovní cvičení pro muže všeho věku s názvem "Mužský rituál vstupu do zralé dospělosti", které vás nenechá vlažnými.

2. Sestup do Joránu 18. - 21. září 2016 (Duchovní obnova s rituálem pro chlapy zraněné, zraňované a zraňující, pro toužící setkávat se s Bohem, odkládat masky, nechat se uzdravit a poslat. )

Více zde: http://www.familia.cz/chlapi/akce/


11.9.2016 farní dožínky

Již několikátý rok jsme při nedělní mši poděkovali za dary země, abychom nezapomínali, že nejsou samozřejmé.

Po mši bylo obědové posezení na farní zahradě. Sešli jsme se v hojném počtu, i počasí vyšlo.


3.9.2016 Mladoňovice - Deblov: posvěcení nové kaple a pouť

V sobotu 3.9. od 14.00 hod. bude  posvěcení kapličky a zvonu v Deblové. Na oslavu srdečně nás zve starostka obce Mladoňovice Ing. Ivana Blehová.


21.-27.8.2016 Krkonoše - Albeřice: letní brigáda

Předávám pozvánku do křesťanského penzionu v pěkném prostředí, kde jsme byli na tématickém víkendu pro otce s dětmi, které dělají 3x za rok (zimní, jarní, podzimní).


 Drazí přátelé MS a Domu setkání, 

i letos vás srdečně zveme na letní brigádu v Albeřicích.

Kdo můžete a chcete, přijeďte aspoň na pár dnů pomoct a případně spojit tento čas s rekreací. Brigáda bude ve dnech 21.-27.srpna, ale předpokládáme, podobně jako loni, že se někteří účastníci vystřídají podle toho, komu se to jak hodí na kratší či delší dobu. Někdo přijede dříve, někdo později. Strava a ubytování je zajištěno. Do práce se mohou zapojit i starší děti a mládež. Vítáni jsou všichni, kdo jsou připraveni přiložit ruce k dílu.

Vaše pomoc je pro nás důležitá. Jenom díky ní můžeme již 13 let poskytovat tolik programů a účast na nich za přijatelnou cenu pro každého.

Letos potřebujeme udělat řadu stavebních prací (okna do bývalého skladu topných olejů, dokončení vnějších omítek, oprava komínu, opravy omítek v domě ad.), čekají nás po delší době také  rozsáhlejší malířské a natěračské práce, úprava dolního parkoviště a jako každý rok běžná údržba všeho co se za rok stačí pokazit  nebo ušpinit - opravy židlí, nábytku, dřevěného zábradlí, mytí oken, praní závěsů, velký úklid a třeba i něco dalšího ....

Samozřejmě to vše budeme moct udělat pouze, když nás bude dostatek. Pokud chcete přijet, pošlete nám co nejdříve vyplněnou přihlášku, abychom věděli s kým můžeme počítat a kolik práce si můžeme nachystat.

Pokud můžete přispět finančně na nákup materiálu a stravy pro brigádníky, posílejte dary na účet: 2000465448/2010 , VS uveďte své rč a SS: 22 . Rádi vám vystavíme také potvrzení o daru, které můžete použít k odpočtu ze základu pro výpočet daní.

Všem dárcům a pomocníkům předem moc děkujeme a těšíme se na setkání s vámi na společných akcích.

Informace o brigádě i dalších připravovaných programech najdete taky na našem webu: www.setkani.org 

S přáním Božího požehnání do dalších dnů  

Miloš a Gita Vyleťalovi & YMCA Setkání .

P.S. Kdo chce může přijet dříve, nebo odjet později a udělat si výlet, nasbírat borůvky, nebo jinak využít volný čas pro rekreaci.


4.8.2016 Chrudim: P.D.Bouma - Možnosti soužití křesťanů a muslimů

ŘK Farnost Chrudim pořádá besedou s páterem a vysokoškolským pedagogem Davidem Boumou.

Mimojiné je to autor vzdělávacího pořadu "O katechezi od Adama", odkaz na něj máme v knihovně. Také to je bratr Ondřeje Boumy, který přivedl hradecké Syřany k nám na besedu http://slatinany.farnost.cz/zkusenosti-se-syrskymi-rodinami-v-hradci-kralove.html

Možnosti soužití křesťanů a muslimů

Web akce - před návštěvou doporučuji prověřit, jestli není změna: http://www.farnost-chrudim.cz/index.php?id=&action=akce&idxx=1313&seradit=9&vzestupne=1&menu1=1&menu2=40

 

 


20.-25.7.2016 předprogram SDM v dicecézi Swidnice (PL)

Pro mladé výborná příležitost zažít nevšední zážitek ve společenství dalších mladých, které spojuje Ježíš, aniž by to byla tak megalomanská akce, jakou bude následující SDM.

Nicméně je také možné a předpokládá se navázání obou akcí a následně se přesunout do Krakova.


22.-24.7.2016 Ruprechtice u Broumova: pracovně-zážitkový víkendu pro chlapy a syny (vnuky, synovce, ...)

Předávám pozvánku na člověka, kterého osobně znám a na jehož jedné akci už jsem byl a která byla připravena pěkně...


 

Ahoj chlapi,

  dovoluji si Vás a Vaše syny pozvat na víkend 22.-24.7.2016 na nultý ročník ;-) pracovně-zážitkového víkendu pro chlapy a syny (vnuky, synovce, ...) a to na faru do Ruprechtic u Broumova (GPS: 50°37'35.6"N 16°16'13.2"E)

 V tuto chvíli můžu slíbit:

 - střechu nad hlavou - fara upravená pro letní pobývání

 - jídlo z vlastních zásob - společně připravíme, rozdělíme, společně sníme :-)

 - společnou modlitbu

 - pátek - ubytování + seznamovací večer

,- na sobotu přes den práci (sekání, hrabání, úklid trávy, likvidace červotočivých skříní ze sakristie, kopání pařezů cca 2ks, + zeptám se na další úklidové práce kolem fary a kostela :-)

 - v sobotu večer oheň a společnou zábavu

 - v neděli mši sv. v místě + výlet a pod. dle dohody (pískovcové skály, CHKO Broumovsko, pro kultury chtivé klášter Broumov atd...)

 

Věk - začínáme, takže nemám přesnou představu. úplný mimina asi ne, jinak spodní limit bych dal děti, co je bude bavit s tátou (strejdou, dědou, ...) dělat podobné práce, jak je výše uvedeno. Osobně jsem domluvený se svými kluky 15 a 13 let, o nejmladším (6 let) se ještě rozhodneme, kdyby jste měli někoho do party, tak ho vezmu.

 

Proč SummerJob - puberťáky zábava nebaví, potřebují práci B-) . V předchozích letech proběhly na Broumovsku 3 ročníky této dobrovolnické akce pro dospělou mládež, letos se přesouvají na další působiště, jsme domluveni, že toto může být nenáročná odnož v malém.

 

Vše je na začátku a je mi jasné, že to nedávám vědět moc dopředu, upekli jsme to se synem čerstvě, proto Vás prosím, kdo by jste měl zájem alespoň 50/50, dejte mi co nejdřív vědět na E-mail kamil.pelan<zavináč>gmail.com Bude to pro začátek komorní akce, přesnější program a instrukce můžeme tvořit společně!

 

Kamil + synové :-)

 

 

P.S. Mamky budou mít radost, že chasa vypadne z domu :-)


« | 125 26 27 28 29 30 3133 | »